Sneldichter

Razendsnel tot de kern

Al zeker twee decennia trek ik door het land om voor mensen persoonlijk en voor organisaties dichterlijke verslagen te schrijven.
Als sneldichter doe ik dat ook van bijvoorbeeld brainstormsessies, netwerkbijeenkomsten en presentaties. Ik versta de kunst om razendsnel tot de kern te komen van een persoonlijk verhaal of een (maatschappelijke) gebeurtenis.

Een paar voorbeelden

  • Ik verzamelde de verhalen van het personeel van een bedrijf na een ingrijpende verhuizing. Van de verhalen maakte ik gedichten die mensen als afsluiting aan elkaar voorlazen.
  • In opdracht van een groot ziekenhuis liep ik rond op de oncologie-afdeling van een ziekenhuis waar ik voor patiĆ«nten een persoonlijk gedicht schreef. Dat leverde hartverwarmende momenten op die gepaard gingen met zowel een lach als een traan.
  • Ook gedaan: rondlopen op het feest van een jubilaris om over hem of haar informatie te verzamelen bij anderen. De vele anekdotes verwerkte ik in een gedicht dat de jubilaris op het einde voorlas, vaak tot grote hilariteit van alle aanwezigen.